Formula 1 yarışını izlerken göz pistte, ikinci ekran telefonda. McDonald’s ve Arcos Dorados için TBWA Colombia’nın geliştirdiği “The Golden Zone”, bu bölünmüş dikkati kampanyanın çalışma mekanizmasına çeviriyor. Yarışın lideri, McDonald’s kemerlerini andıran belirli bir virajdan geçtiğinde uygulamada birkaç saniyelik teklif açılıyor.
Logo pistin geometrisinde aranıyor
Ekip, sezonun 24 pistini inceleyerek kıvrımı markanın çift kemerine benzeyen viraj, şikan ve bağlantıları belirledi. Her Grand Prix için ayrı bir Golden Zone oluştu. Kemerler pistin yapısına göre uzuyor, parçalanıyor ya da yön değiştiriyor; yine de ortak görsel hafıza korunuyor.

Bu sistem yalnız uygulama ekranına değil, kişiselleştirilmiş içeriklere ve kampanya ürünlerine de taşındı. Marka işareti sabit bir damga olmaktan çıkıp her pistin geometrisine uyarlanan değişken bir dile dönüştü.
Yarış anı teklifin süresini belirliyor
Kullanıcı, lider aracın belirlenen bölgeye gelişini öngörmek zorunda. Teklif kısa süre görünüyor ve sonraki tur yeni bir fırsat yaratabiliyor. Böylece indirim kuponu yarıştan sonra dağıtılan bir ek değil; yarış ritmine bağlanan küçük bir canlı oyuna dönüşüyor.

Telefonun ikinci ekran olarak kullanılması, yayını bölmek yerine yayındaki belirli ana dikkat çekiyor. Bu, gerçek zamanlı içerik fikrini yalnız sosyal medya yorumundan çıkarıp ölçülebilir bir ürün davranışına bağlıyor.
Mecra, virajın kendisi oluyor
Ajansın açıkladığı sonuçlara göre kampanya yarışlar sırasında 2,3 milyon aktif kullanıcıya ulaştı; bir ayda 2,7 milyon uygulama indirmesi ve dijital ek satışlarda yüzde 7 artış sağladı. Bunlar kampanya tarafının paylaştığı veriler, bağımsız ölçüm ayrıntısı sunulmuyor.

Yaratıcı açıdan daha önemli olan, teklifin bağlam dışında çalışmaması. Virajı yarıştan, zamanlamayı lider araçtan çıkarırsanız fikir sıradan bir uygulama promosyonuna dönüşüyor. Sokak tabelasını mecraya çeviren işlerde olduğu gibi burada da önceden var olan bir biçim, markanın görsel hafızasıyla yeniden okunuyor.




